zondag 24 oktober 2010

Internet is een zak vol snoepjes ...........

Wat is internet toch een fantastische inspiratiebron! Zoveel creatieve mensen laten hun werk zien, veropen hun producten via internet en hebben indrukwekkende blogs; internet is een zak vol heerlijke snoepjes, en je hoeft niet te kiezen, maar je mag ze allemaal ........ :).

Deze week had ik tijd om eens flink te surfen, en ik ga in deze aflevering een aantal leuke sites op een rij zetten.

Om te beginnen iets voor de liefhebber van vintage grafisch design: een geweldige site van Madelijn Duijvestijn-Knudde. Ze heeft een fantastische verzameling vintage sinterklaaspapier op internet gezet.
http://www.sinterklaaspapier.nl/


Vintage Sinterklaaspapier uit de verzameling van Madelijn.
Een heel andere site die ik weer eens heb bezocht is de blog designmom http://www.designmom.com/ een prachtig design-blog van een hippe moeder uit New York. Veel inspiratie, veel informatie en heel leuke verhalen.  Een aanrader, in het bijzonder als je (jonge) kinderen hebt.


Alfabet-ontwerp uit het laatste blog van Designmom
En hou je ervan je te laten inspireren door design, dan moet je ook eens goed rondkijken op designsponge:  http://www.designsponge.com/! Je vindt er van alles op designgebied, en de blog bestaat al lang dus even goed gaan zoeken in de archieven. Een hele professionele site! Vooral de sectie DIY (do it youryself) vind ik prachtig. Zie bijvoorbeeld het kussen op de foto hieronder.

een van de DIY (do-ot-yourself) projects die je kunt vinden op designsponge
 En dan iets heel anders; als kerstdecoratie liefhebber was ik heel nieuwsgierig naar de kerstdecoratie trends voor 2010....... Ik vond daar veel informatie over op http://www.droomhome.nl/, een geweldige site voor iedereen die "iets" met wonen en inrichten heeft.   
Je vindt er ook zeer uitgebreide info over wie er wat dit jaar voor een mooi kersthuis heeft ontworpen. van de HEMA tot Victor & Rolf ......... inspiratie volop en een aanrader om alvast een beetje in de sfeer te komen. Wat ik zelf heel erg leuk vind: INTRATUIN komt dit jaar met het thema "efteling" voor de kerstdecoratie. Als dat niet Very Cute is ..... :)!  Ik ga zeker kijken .....(en waarschijnlijk ook  kopen) .. Hieronder een voorproefje.

efteling als kerstthema bij INTRATUIN
 En vergeet onze eigen good old HEMA niet; daar wordt het een kleurrijke hippe kerst voor de bekende bescheiden HEMA-prijzen!

HEMA kerst 2010; alweer complimenten voor de HEMA-ontwerpers!

En dan heb ik het lekkerste snoepje voor het laatst bewaard. Ik was blij verrast toen ik de site http://www.metdehand.nl/ ontdekte; onze echte eigen Nederlandse site waarop iedereen zijn of haar handgemaakte producten te koop kan aanbieden. Een fantastisch initiatief van de 2 zussen Henriette en Wendy! Wil je kopen of verkopen ga er dan zeker kijken. Ben je op zoek naar bijvoorbeeld originele handgemaakte cadeautjes voor Sinterklaas of Kerst, dan vind je er zeker iets waar je helemaal weg van bent. Er wordt ook leuke kinderkleding verkocht, en kunst, sierraden, en noem maar op. Zelf heb ik er inmiddels ook een aantal producten te koop aangeboden, en alles wordt goed bekeken, dus veel mensen kennen de site al. De aanrader van deze week dus wat mij betreft!

3 opmerkingen: